Cardif schrapt en-blocbepaling

dinsdag, 21 april 2009

Cardif heeft per direct de en-blocbepaling geschrapt in de Cardif Life Care Overlijdensrisicoverzekering (orv). De maatschappij zegt afgelopen maand meer dan duizend nieuwe aanvragen te hebben ontvangen voor de polis.

De Cardif Life Care Overlijdensrisicoverzekering (orv) is onderdeel van het WIL-pakket, dat is gericht op klanten die een hypotheek sluiten. "De verwijdering van de clausule is puur ingegeven door de wens om aan te sluiten bij de markt." De premie hoort volgens Cardif bij de vijf scherpste in de markt. Naast het schrappen van de en-blocclausule is ook een uitbreiding van de dekking voor uitgezonden militairen tot 400.000 doorgevoerd, "conform de richtlijn van het Verbond van Verzekeraars". Cardif is de op vijf na grootste aanbieder van risicoverzekeringen in ons land.

Vorig jaar stapten TAF en Generali af van de en-blocbepaling in risicoverzekeringen, waarmee premies en voorwaarden eenzijdig kunnen worden aangepast. Partijen als Nationale-Nederlanden, Reaal, ASR en Interpolis hanteren nog wel zo'n bepaling.

Gratis vergelijk risicopremies overlijdensrisicoverzekeringen

« Terug naar nieuwsoverzicht