Woonlastenverzekering onder vuur

dinsdag, 12 januari 2010

De Vereniging Eigen Huis (VEH) gaat klachten verzamelen van huiseigenaren die een woonlastenverzekering hebben afgesloten die uiteindelijk niets waard blijkt te zijn. Volgens de vereniging wordt in veel gevallen niet uitgekeerd bij werkloosheid of andere problemen, waardoor er minder inkomen is om de hypotheek te betalen.

De actie richt zich specifiek op verzekeringen die voor 2007 zijn gesloten. Op de website van de belangenvereniging is dinsdag een meldpunt geopend.

De Vereniging Eigen Huis signaleert dat verzekeraars te strenge voorwaarden hanteren voor uitkering. Zo kunnen polishouders bij overspannenheid, rsi of rugpijnen geen aanspraak maken op een verzekering. Hetzelfde geldt voor ontslagen werknemers die een vertrekpremie accepteren, zo zei een woordvoerder.

Voor 2007 was de markt voor woonlastenverzekeringen in handen van drie buitenlandse verzekeraars. Daarna is er meer concurrentie gekomen en is het toezicht verscherpt, aldus de zegsman van Vereniging Eigen Huis. (rbon:Beurs.nl

Lees meer:
Woonlastenverzekering
Woonlastenverzekering zonder provisie
Premievergelijk woonlastenverzekering

« Terug naar nieuwsoverzicht